onsdag 9 november 2011

Skivrecension: Laura Veirs - Tumble Bee

Jag tror inte att det är så många artister inom den så populära folkpopen som skulle få för sig att göra en barnskiva. Jag tror inte heller att så många skulle kunna göra en barnskiva och komma undan med ryktet i behåll. Laura Veirs lyckas dock med konststycket att göra en barnskiva som troligtvis kommer gå hem hos de unga och samtidigt stryka alla americanaälskare medhårs.

Tumble Bee består av tretton omarbetningar av klassiska amerikanska folklåtar. Låtarna är allt ifrån sövande vaggvisor till lekfulla ordramsor. Det låter som vi är vana att höra Veirs, bara en aning gladare. Med på skivan hörs även Jim James (My Mornong Jacket), Basia Bulat och Colin Meloy (The Decemberists). Den sistnämnda sjunger en duett med Veirs på en av skivans absoluta höjdpunkter, Soldier's Joy.

Skivan är utan tvekan värd en fyra i betyg. Inte för att den är en bra barnskiva utan för att den helt enkelt är bra skiva. För vem, liten som stor, skulle inte vaggas av Little Lap-Dog Lullabys mjukhet, dansa till underbara Jump Down Spin Around eller försöka sjunga med i tungvrickande King Kong Kitchie Kitchie Ki Me O.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar